1
Advies en studie
Ik ga aan de slag op basis van het ontwerpplan van je architect. Tijdens een persoonlijk gesprek krijg je advies om het beoogde E-peil en K-peil/S-peil te bereiken. Daarbij bespreken we de gewenste isolatiediktes en de mogelijkheden voor alternatieve energie. Ook je ventilatiesysteem komt tijdens dit adviesgesprek aan bod. Verder analyseer ik het ontwerpplan op vlak van eventuele koudebruggen.
Ik licht persoonlijk mijn advies toe, zodat je met kennis van zaken de juiste beslissingen neemt over de aangewezen materialen en energiesystemen. Daarnaast informeer ik je over de bestaande premies en fiscale voordelen.
2
Opmaak en indienen van de startverklaring
Je mag pas starten met de bouw- of verbouwingswerken wanneer je EPB-verslaggever een startverklaring heeft ingediend bij de energieprestatiedatabank. Ik vervul deze taak nadat je de stedenbouwkundige vergunning hebt verkregen.
Het indienen van de startverklaring moet ten laatste tien dagen voor de start van de werken gebeuren. Ook de calculaties van het EPB-verslag zitten vervat in deze startverklaring.
3
Adviseur tijdens de werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden kan je me steeds contacteren voor advies en eventuele herberekeningen.
4
Na afloop van de werkzaamheden
Wanneer het bouw- of verbouwproces voltooid is, vervolledig ik het EPB-dossier. Dit omvat het verzamelen van alle facturen en bewijsdocumenten van de geplaatste isolatie, ventilatie, verwarming,... Ik vul je dossier aan met de nodige stavingsfoto's.
Je EPB-dossier bevat de finale berekeningen van het E-peil en het K-peil/S-peil op basis van alle relevante parameters: warmteverliezen, luchtdichtheid, isolatie, ventilatie, ramen en deuren, oriëntatie, koeling, leidingverliezen, verwarming,...