Jouw EPB-verslaggever met meerwaarde


Met het juiste advies op maat streeft M-Advies als EPB-verslaggever naar een maximale meerwaarde voor jouw nieuwbouw- of verbouwingsproject. Ik ga verder dan gewoon het afleveren van het verplichte papierwerk. Je mag rekenen op deskundig advies op maat om op de meest rendabele en efficiënte manier aan de wettelijke energieprestatienormen te voldoen.

Wat houdt EPB-verslaggeving in?


Wanneer je een woning bouwt of verbouwt, dan moet je van de overheid voldoen aan strenge energienormen. EPB is de afkorting voor 'EnergiePrestatie & Binnenklimaat'. De eisen waaraan woningen moeten voldoen, worden steeds strenger.

Een EPB-verslaggever staat je tijdens het ontwerp- en bouwtraject als adviseur bij om het vereiste E-peil te behalen.

Afbeelding van een EPB rapport - M-Advies

Wat is de opdracht van een EPB-verslaggever?


Het is belangrijk dat je bij aanvang van een bouw- of verbouwtraject een erkende EPB-verslaggever als M-Advies inschakelt. Als EPB-verslaggever informeer ik je over de energiewetgeving én help ik je om aan deze wetgeving te voldoen.

Een groot deel van mijn opdracht situeert zich in de voorbereidingsfase van de bouwwerken. Eén van deze taken omvat het berekenen van het E-peil en het K-peil/S-peil van je woning.

Op die manier ken je de energieprestaties van je toekomstige huis én weet je of deze aan de normen voldoen.

Afbeelding van een EPB rapport - M-Advies

Hoe pakt M-Advies de EPB-verslaggeving aan?


1 Advies en studie

Ik ga aan de slag op basis van het ontwerpplan van je architect. Tijdens een persoonlijk gesprek krijg je advies om het beoogde E-peil en K-peil/S-peil te bereiken. Daarbij bespreken we de gewenste isolatiediktes en de mogelijkheden voor alternatieve energie. Ook je ventilatiesysteem komt tijdens dit adviesgesprek aan bod. Verder analyseer ik het ontwerpplan op vlak van eventuele koudebruggen.

Ik licht persoonlijk mijn advies toe, zodat je met kennis van zaken de juiste beslissingen neemt over de aangewezen materialen en energiesystemen. Daarnaast informeer ik je over de bestaande premies en fiscale voordelen.

2 Opmaak en indienen van de startverklaring

Je mag pas starten met de bouw- of verbouwingswerken wanneer je EPB-verslaggever een startverklaring heeft ingediend bij de energieprestatiedatabank. Ik vervul deze taak nadat je de stedenbouwkundige vergunning hebt verkregen.

Het indienen van de startverklaring moet ten laatste tien dagen voor de start van de werken gebeuren. Ook de calculaties van het EPB-verslag zitten vervat in deze startverklaring.

3 Adviseur tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden kan je me steeds contacteren voor advies en eventuele herberekeningen.

4 Na afloop van de werkzaamheden

Wanneer het bouw- of verbouwproces voltooid is, vervolledig ik het EPB-dossier. Dit omvat het verzamelen van alle facturen en bewijsdocumenten van de geplaatste isolatie, ventilatie, verwarming,... Ik vul je dossier aan met de nodige stavingsfoto's.

Je EPB-dossier bevat de finale berekeningen van het E-peil en het K-peil/S-peil op basis van alle relevante parameters: warmteverliezen, luchtdichtheid, isolatie, ventilatie, ramen en deuren, oriëntatie, koeling, leidingverliezen, verwarming,...

Wat is mijn prijs voor EPB-verslaggeving?


De prijs is afhankelijk van verscheidene factoren, hierdoor kan je best een prijsofferte aanvragen aan de hand van je project, zo kunnen we u onze beste prijs geven afgestemd op uw project. Vraag een offerte aan

Advies met toegevoegde waarde

Méér dan alleen het verplichte papierwerk